top of page

RESOR

Läs detta först

  • Personalklubben i Karlshamns kommun är arrangör för resorna som presenteras nedan.

  • Alla är välkomna att boka resa men medlem i någon av personalklubbarna (eller motsvarande) har förtur och kan boka plats till valfritt antal medföljande.

  • Tidig anmälan rekommenderas, i synnerhet när vi reser med flyg.

  • Avbokningsskydd ingår ej i resans pris, men resenär kan avboka kostnadsfritt fram till dess att anmälningsavgift är betald. I de fall anmälningsavgift inte är aktuell kan resenär avboka kostnadsfritt fram till dess att slutbetalning är gjord.

 

2024

Änglagård på Oscarsteatern i Stockholm,

16  18 februari 2024 (tre dagar)

Fullbokad!

Trefaldigt Guldbagge-belönad och över en miljon biobesökare nu blir Änglagård musikal! I huvudrollerna bl a Helen Sjöholm, Tommy Körberg, Tuva B Larsen och Lindy Larsson. Urpremiär 10 september på Oscarsteatern i Stockholm. Vi bor utmärkt på förstklassiga Freys Hotel intill Vasagatan i centrala Stockholm och har parkettplatser till föreställningen på lördagskvällen.

Pris (del i dubbelrum i två nätter med frukost samt biljett till föreställningen): 3 995 kr. Enkelrumstillägg: 400 kr. 

Buss från Olofström via Jämshög, Mörrum, Karlshamn, Asarum, Tingsryd och Växjö.

Änglagård på Oscarsteatern i Stockholm,

19  21 april 2024 (tre dagar)

Fullbokad!

Trefaldigt Guldbagge-belönad och över en miljon biobesökare nu blir Änglagård musikal! I huvudrollerna bl a Helen Sjöholm, Tommy Körberg, Tuva B Larsen och Lindy Larsson. Urpremiär 10 september på Oscarsteatern i Stockholm. Vi bor utmärkt på förstklassiga Best Western Plus Time Hotel intill Sveavägen och nära Odenplan i centrala Stockholm. Fina platser på första balkong (rad 4 och 5) till föreställningen på fredagskvällen. Transfer till och från Oscarsteatern.

Pris (del i dubbelrum i två nätter med frukost samt biljett till föreställningen): 3 995 kr. Enkelrumstillägg: 600 kr. 

Buss från Olofström via Jämshög, Mörrum, Karlshamn, Asarum, Tingsryd och Växjö.

 

Änglagård på Oscarsteatern i Stockholm,

10 november 2024 (tre dagar)

Redan välbokad!

Trefaldigt Guldbagge-belönad och över en miljon biobesökare nu blir Änglagård musikal! I huvudrollerna bl a Sanna Nielsen och Tommy Körberg. Urpremiär 10 september 2023 på Oscarsteatern i Stockholm. Vi bor utmärkt på förstklassiga Best Western Plus Time Hotel intill Sveavägen och nära Odenplan i centrala Stockholm. Fina platser på första parkett till föreställningen på lördagskvällen. Transfer till och från Oscarsteatern.

Pris (del i dubbelrum i två nätter med frukost samt biljett till föreställningen): 3 995 kr. Enkelrumstillägg: 600 kr. 

Buss från Olofström via Jämshög, Mörrum, Karlshamn, Asarum, Tingsryd och Växjö.

 

Stora Finlandsresan:

Åland, Helsingfors, Borgå, Tammerfors, Åbo och Nådendal,

5 14 maj 2024 (10 dagar)

Få platser kvar!

Välkommen ombord på vår rundresa i ”det lyckligaste landet i världen” – Finland! Vi får en smak av Mariehamn och idylliska Åland på vår resa liksom metropolen Helsingfors, vackra Borgå, porten till Insjöfinland Tammerfors samt givetvis Åbo och Nådendal med sin långa historia och svenska anor. Med mera! 

Buss från Kristianstad via Bromölla, Olofström, Karlshamn och Växjö (med mellanliggande orter).

Klicka här för program (pdf)!

Rundresa i Albanien med Josif Paparisto,

12  19 juni 2024 (åtta dagar)

Få platser kvar! Direktflyg Köpenhamn Tirana t o r!

Välkomna ombord på en rundresa i Albanien där vi njuter av vackra landskap, antika städer, mysiga vingårdar och god mat!

Den välkände svenskalbanen Josif Paparisto är vår ciceron under hela resan och han tar oss med till sina undangömda smultronställen i landet. Josif växte upp i Albanien under kommuniståren på 70- och 80-talet. Han kommer på ett lättsamt sätt att berätta för oss om såväl den tiden som utvecklingen av Albanien under de senaste trettio åren.

Klicka här för program (pdf)!

Disneyland Paris,

1 5 juli 2024 (fem dagar)

Boka senast 30 april!

Nöjespark(er) i kolossalformat! Vi flyger från Köpenhamn på eftermiddagen. Transfer från flygplatsen till vårt hotell, Holiday Inn Express Marne la Vallée, som ligger på bekvämt pendlingsavstånd (lokalbussar) till Disneyland. Två (eller tre!) hela dagar i nöjesparkerna (det finns två, Disneyland och Disney California Adventure). Avresedagen transfer till flygplatsen i Paris, preliminärt under eftermiddagen. Notera att entré till nöjesparkerna bokas på egen hand, ingår ej i resans pris. Den som vill tillbringa en heldag i centrala Paris kan enkelt ta sig in och tillbaka med lokaltåg.

Del i familjerum med plats för två vuxna och två barn (t o m 12 år), två separata sängar och en stor bäddsoffa: 7 995 kr för vuxna och 3 995 kr för barn. Frukost ingår. Flygtider meddelas när vi vet att resan går som planerat, men det blir eftermiddagsflighter i båda riktningarna.

Rundresa i Skottland med Glasgow och Edinburgh,

9 augusti 2024 (åtta dagar)

Boka senast 30 april! Vi förbereder flygbokning!

Vi flyger till Edinburgh direkt från Köpenhamn och tar oss norrut till Newtonmore i de skotska Högländerna. Här bor vi i fyra nätter på gemytliga Balavil Hotel med dagsutflykter norrut mot Inverness och västerut via Glencoe till kusten. På lördagen planerar vi en kortare rundtur i nationalparken Cairngorms följt av Highland Games i Newtonmore! Därefter tre nätter i Stirling med besök i såväl Glasgow som huvudstaden Edinburgh! Givetvis hinner vi upptäcka även Stirling med omnejd. Vi bor bekvämt på Stirling Court Hotel (eller motsvarande).

Preliminärt pris (del i dubbelrum i sju nätter med frukost, sju middagar, alla utflykter och flyg Köpenhamn - Edinburgh t o r): 17 995 kr. Enkelrumstillägg: 3 995 kr.

Mer info i samband med anmälan!

Stora Lapplandsresan:

Umeå, Jokkmokk, Gällivare/Malmberget, Kiruna, Jukkasjärvi, Abisko och Narvik,

14 22 augusti 2024 (nio dagar)

Välkommen med din intresseanmälan!

Upptäckter i svenska Lappland! Resan börjar (och slutar) på järnvägsstationen i Alvesta (eller annan station om det passar er bättre). X2000 till Stockholm och efter byte vidare till Umeå där vi bor första natten. Följande dag påbörjar vi vår upptäcktsresa i Lappland med buss. Vi besöker bland annat Jokkmokk, Gällivare/Malmberget, de mäktiga vattenkraftverken i Porjus, Kiruna med LKAB´s gruva som valbar utflykt, Jukkasjärvi med Ishotellet (öppet även på sommaren!) som valbar utflykt, Abisko med möjlighet till vandring och Narvik vid slutet av Malmbanan! Sista natten i Umeå. En fullmatad resa!

Preliminärt pris (del i dubbelrum i åtta nätter: två i Umeå, två i Gällivare, två i Kiruna och två i Abisko med frukost, två middagar i Abisko, utflykter enligt program, dock ej de valbara): 16 995 kr. Enkelrumstillägg: 3 995 kr. 

Mer info i samband med anmälan!

Magiska Island med vulkaner och varma källor,

2 8 september 2024 (sju dagar)

Boka senast 30 april! Vi förbereder flygbokning!

Vulkanön med sin säregna natur är full av gejsrar, vattenfall och glaciärer. Här finns även en spännande historia präglad av nordisk mytologi. Vår resa innehåller bland annat stadsrundtur i Reykjavík, Gyllene Cirkeln (med Thingvellir, Geysir och Gullfoss), vattenfall och glaciärspaning på sydkusten, bad i Gamla Laugin (den "hemliga" lagunen) och mycket mer. Vulkaner finns det gott om i landskapet, både aktiva och slocknade, några passerar vi under vår resaPå sydkusten bor vi i fyra nätter på utmärkta Hotel Örk.

Klicka här för program (pdf)!

Världens vackraste sjöresa:

Hurtigruten med Tromsö, Lofoten och Bergen,

mitten av september 2024 (sex dagar)

Välkommen med din intresseanmälan!

En av våra favoritresor! Vi flyger från Köpenhamn till Tromsö och går sent på kvällen ombord på vårt bekväma fartyg som under fem dagar tar oss söderut längs den vackra norska kusten med besök i bland annat Svolvaer/Lofoten och Trondheim. Resan avrundas med en natt i Bergen.

Preliminärt pris (del i dubbelrum i en natt med frukost, del i utsides dubbelhytt i fyra nätter med helpension från frukost efter ombordstigning till lunch vid ankomst till Bergen, guidade promenader i bland annat Tromsö, Svolvaer, Trondheim och Bergen, flyg Köpenhamn - Tromsö samt Bergen - Köpenhamn): 22 495 kr. Enkelrumstillägg: I skrivande stund inte klart.

Mer info i samband med anmälan!

Apulien med en smak av Neapel,

26 oktober 2 november (åtta dagar)

Boka senast 30 april!

Det genuina Syditalien är en välbevarad hemlighet som lyckats hålla sig borta från de stora turistströmmarna. Med sitt vidsträckta kustlandskap finner vi här några av de mest inbjudande stränderna i Medelhavsområdet, omgivna av dramatiska klippor.

Vi inser snart att Apulien är så mycket mer än sol och hav. Regionens arkitektoniska arv är verkligen en vandring genom historien. De pittoreska byarna, särskilt Alberobello med sina unika Trullihus, vittnar om Apuliens rika historia. Du som älskar mat och vin kommer garanterat att trivas, det italienska köket när det är som bäst! Välkomna ombord på vår upptäcktsresa!

Klicka här för program (pdf)!

Allt för Hälsan + Stockholm Food & Wine,

10 november 2024 (tre dagar)

Anmäl dig redan nu!

Allt för Hälsan återvänder tillsammans med Sthlm Food & Wine och Bak & Choklad, höstens största mat- och hälsoevent! Hälsomässans fokus ligger på träning, kost, yoga, skönhet, återhämtning, mindfulness och personlig utveckling. Träffa experter, forskare, profiler och shoppa skönhetsprodukter, träningskläder, böcker och tillbehör från utställare. Samtidigt arrangeras Stockholm Food & Wine och Bak & Choklad, en högtid för smaklökarna!

Vi bor utmärkt på förstklassiga Best Western Plus Time Hotel intill Sveavägen och nära Odenplan i centrala Stockholm.

Pris (del i dubbelrum i två nätter med frukost samt transfer till och från Älvsjö inklusive entrébiljett till mässorna på lördagen): 2 995 kr. Enkelrumstillägg: 600 kr. 

Buss från Olofström via Jämshög, Mörrum, Karlshamn, Asarum, Tingsryd och Växjö.

Botswana med safari, Kalahariöknen, Okavangodeltat och Victoriafallen,

november 2024 samt februari 2025 (15 dagar)

Välkommen med din intresseanmälan!

Att en resa är "unik" är ett slitet uttryck, men vår planerade rutt genom Botswana är absolut en variant på temat! Flyg till/från Johannesburg. Vi reser i Overland Truck med plats för 20 personer Logi i tält, glamping (med egen toalett/dusch) och bekväma hotell (ingen lyx), huvudsakligen på landsbygden. Fullspäckat program, alla utflykter ingår liksom de flesta måltider.

Klicka här för program!

Joyride the Musical på Malmö Opera,

28  29 december 2024 (två dagar)

Anmäl dig redan nu!

Joyride the Musical är en nyskriven feelgood-musikal med musik av legendariska popduon Roxette med världspremiär på Malmö Opera i september 2024. En oförglömlig bergochdalbana full av glädje, humor, storslagna nummer, upptempolåtar och powerballader. 

Duon Roxette, Marie Fredriksson och Per Gessle, har sålt över 80 miljoner album. Låtar som Listen To Your Heart, It Must Have Been Love och The Look har toppat listor världen över. Nu ligger de till grund för en musikal, där handlingen är baserad på den engelska succéförfattaren Jane Fallons relationskomedi Got You Back!

Med enastående sångare, dansare, episk scenografi och videoprojektioner, bygger den engelska stjärnregissören Guy Unsworth och scenografen David Woodhead upp en värld inspirerad av Roxettes ikoniska musikvideor och 90-talets modescen.

Vi bor på förstklassiga Best Western Plus Noble House i centrala Malmö och har parkettplatser till föreställningen på söndagen (kl 16.00). Lördagen fri för egna upptäckter i mellandagsrean!

Pris (del i dubbelrum i en natt med frukost samt biljett till föreställningen): 2 295 kr. Enkelrumstillägg: 300 kr.

Buss från Växjö via Tingsryd, Karlshamn, Sölvesborg och Kristianstad.

2025

Vandring, yoga & välbefinnande i Dolomiterna,

21 – 30 juni 2025 (tio dagar)

Favorit i ny tappning! Nu med yoga och spa!

Vi har genom åren haft många grupper som vandrat i Dolomiterna, möjligen Europas vackraste vandringsleder! Nu bygger vi vidare och erbjuder även yoga med egen instruktör på denna resa liksom fri tillgång till spa på utomordentliga Hotel Pustertalerhof i Kiens där vi bor i sju nätter med halvpension (frukost och fyrarätters middag). Vi reser klimatsmart och bekvämt med tåg från Köpenhamn via Hamburg till München (sträckan i Tyskland med snabbtåget ICE) samt helturistbuss mellan München och Kiens tur och retur.

Preliminärt pris (resa enligt program, del i dubbelrum i sju nätter med halvpension i Kiens samt fri tillgång till spa på hotellet och lokaltrafik i Pustertal, dagliga yogapass på destinationen och fyra vandringar med vandringsledare): 15 995 kr. Enkelrumstillägg: 3 995 kr. Barn till och med tolv år: 7 995 kr (det finns rymliga familjerum med plats för fyra personer på hotellet i Kiens). 

Klicka här för program (pdf)!

bottom of page