RESOR

Läs detta först

  • Personalklubben i Karlshamns kommun är arrangör för resorna som presenteras nedan.

  • Medlem kan boka resa till valfritt antal medresenärer (i mån av plats).

  • Tidig anmälan rekommenderas, i synnerhet när vi reser med flyg.

  • Avbokningsskydd ingår ej i resans pris, men resenär kan avboka kostnadsfritt fram till dess att anmälningsavgift är betald. I de fall anmälningsavgift inte är aktuell kan resenär avboka kostnadsfritt fram till dess att slutbetalning är gjord.

2022

I Paulus fotspår – temaresa från Thessaloniki till Aten, 24 oktober – 1 november 2022 (åtta dagar)

Vi reser från Thessaloniki i norr via magiska Meteora till huvudstanden Aten i söder. Ett innehållsrikt program som följer missionären Paulus fotspår. Nya insikter kryddas med god mat och gott om tid för egna upptäckter!

Klicka här för program (pdf)!

Allt för hälsan + Stockholm Food & Wine, Älvsjömässan i Stockholm, 11 – 13 november 2022 (tre dagar)

Ta med dig träningsglädjen till höstens största event inom hälsa! Med fokus på träning, kost, yoga och återhämtning kan du testa på olika tränings- och yogapass tillsammans med kända profiler samt träffa och lyssna till experter, aktuella författare och träningsprofiler. Testa nya produkter, handla från utställande företag och bli inspirerad! Vi bor två nätter på hotell i centrala Stockholm, Best Western Plus Time Hotel. Preliminärt pris 2 750 kr (del i dubbelrum samt entré till Allt för hälsan och Stockholm Food & Wine som arrangeras samtidigt).

Klicka här för program (pdf)!

2023

Handbolls-VM i Göteborg, 20 – 23 januari 2023 (fyra dagar)

En fullspäckad handbollshelg i Göteborg där regerande Europamästarna Sverige jagar VM-guld! Tre nätter på förstklassiga Quality Hotel The Weaver och två matchdagar i huvudrundan med totalt sex högklassiga drabbningar!

Klicka här för program (pdf)!

 

Funny Girl på Malmö Opera, 17 – 19 och 24 – 26 mars 2023 (tre dagar)

Sanna Nielsen kommer tillbaka! 2020 gjorde hon succé i rollen som Broadwaystjärnan Fanny Brice i Funny Girl. Musikalen är ett riktigt lyckopiller med fart och fläkt, färgsprakande shownummer, dans, humor och kostymprakt. Parkettbiljetter till föreställningen på lördagskvällen. Vi bor två nätter på förstklassiga Radisson Blu Hotel Malmö, gott om tid för egna upptäckter!

Klicka här för program (pdf)!

Magiska Island med vulkan- och glaciärspaning, 22 – 28 maj 2023 (sju dagar)

Det är 900 (!) år sedan Fagradalsfjall, som ligger i vulkansystemet Krysuvik, senast hade ett utbrott, och om vädret (och vulkanen!) tillåter har vi en unik möjlighet att uppleva denna enorma naturkraft.

Vår resa innehåller dessutom stadsrundtur i Reykjavík, Gyllene Cirkeln (med Thingvellir, Geysir och Gullfoss), vattenfall och glaciärspaning på sydkusten, bad i Gamla Laugin (den "hemliga" lagunen) och mycket mer... Det finns även gott om tid för egna upptäckter, kanske valsafari eller bad i Blå Lagunen?

På sydkusten bor vi i fyra nätter i den nybyggda delen av utmärkta Hotel Örk. I huvudstaden Reykjavík sover vi gott på Hotel Örkin som ligger centralt men ändå lugnt.

Program på gång!

 

Vandring och välbefinnande i Val Gardena, 13 – 22 juni 2023 (tio dagar med tåg till och från München!)

En av våra populäraste resor med ett upplägg som passar alla! Sköna vandringar i varierande längd och tempo, god mat och fantastiska vyer.

2023 reser vi klimatsmart med tåg från Köpenhamns Central den 13 juni kl 15.26 (tiderna är i skrivande stund preliminära) till Hamburg med ankomst kl 20.02. Tid att äta middag och göra lite inköp inför nästa sträcka! Avgång från Hamburg kl 22.12 och strax efter kl 06.00 följande morgon rullar vi in i München där buss möter upp och tar oss till Ortisei i Val Gardena (vi gör paus för frukost strax söder om München, preliminär ankomst till Ortisei kring kl 12.00).

Vi bor mycket centralt i sju nätter med frukostbuffé och fyrarätters middag på förstklassiga Hotel Genziana som förutom fina rum (alla med balkong) även har en härlig relaxavdelning med inomhuspool samt en mindre pool i trädgården.

Hemresan börjar med buss (kl 10.00) till München där vi får lite tid för egna upptäckter (och middag) innan tåget avgår kl 23.00. Frukosten kan man äta på Hamburgs Centralstation (ankomst kl 06.58, avresa kl 08.56). Sista etappen går till Köpenhamns Central som vi anlöper kl 13.36.

Program på gång!

Sensommar i Ligurien, 14 – 20 september 2023 (sju dagar)

Ligurien är en av de mest vykortsvackra italienska regionerna. Den smala kustremsan sträcker sig från den franska gränsen bort till Toscana, och de färgglada husen, dramatiska klipporna och vidsträckta stränderna är som tagna ur en reklamfilm från den italienska turistbyrån. Det myllrar av små pittoreska byar både längs kusten och uppe i bergen, så det är lätt att hitta en egen favoritplats.

Längs havet ligger badorterna på rad. Vi bor i lugna och gemytliga Lavagna på familjeägda Hotel Tigullio. Promenadavstånd till stränder och mysiga gågator med fina restauranger. Järnvägsstationen ligger ett stenkast från hotellet och med tåg reser man enkelt till närliggande Rapallo och regionhuvudstaden Genua. Cinque Terre med sina fem pittoreska byar ligger också inom bekvämt tågavstånd.

På denna resa flyger vi från Köpenhamn till Milano t o r. Italiensk buss från Milano till Lavagna t o r (cirka 25 mil).

Program på gång!