top of page

RESOR

Läs detta först

  • Personalklubben i Karlshamns kommun är arrangör för resorna som presenteras nedan.

  • Alla är välkomna att boka resa men medlem i någon av personalklubbarna (eller motsvarande) har förtur och kan boka plats till valfritt antal medföljande.

  • Tidig anmälan rekommenderas, i synnerhet när vi reser med flyg.

  • Avbokningsskydd ingår ej i resans pris, men resenär kan avboka kostnadsfritt fram till dess att anmälningsavgift är betald. I de fall anmälningsavgift inte är aktuell kan resenär avboka kostnadsfritt fram till dess att slutbetalning är gjord.

 

2024

Rundresa i Albanien med Josif Paparisto,

12  19 juni 2024 (åtta dagar)

Vi återkommer med ny avgång i juni 2025!

Välkomna ombord på en rundresa i Albanien där vi njuter av vackra landskap, antika städer, mysiga vingårdar och god mat!

Den välkände svenskalbanen Josif Paparisto är vår ciceron under hela resan och han tar oss med till sina undangömda smultronställen i landet. Josif växte upp i Albanien under kommuniståren på 70- och 80-talet. Han kommer på ett lättsamt sätt att berätta för oss om såväl den tiden som utvecklingen av Albanien under de senaste trettio åren.

Klicka här för program (pdf)!

Magiska Island med vulkaner och varma källor,

2 7 september 2024 (sex dagar)

Fullbokad! Vi återkommer med nya avgångar i maj och september 2025!

Vulkanön med sin säregna natur är full av gejsrar, vattenfall och glaciärer. Här finns även en spännande historia präglad av nordisk mytologi. Vår resa innehåller bland annat stadspromenad i Reykjavík, Gyllene Cirkeln (med Thingvellir, Geysir och Gullfoss), vattenfall och glaciärspaning på sydkusten, bad i Gamla Laugin (den "hemliga" lagunen) och mycket mer. Vulkaner finns det gott om i landskapet, både aktiva och slocknade, några passerar vi under vår resaVi bor tre nätter på utmärkta Hotel Örk i Hveragerdi sydost om huvudstaden och två nätter på bra hotell i Reykjavík.

Klicka här för program (pdf)!

Rundresa i Baltikum,

16  25 september 2024 (tio dagar)

Boka senast 31 juli!

En innehållsrik resa genom levande landsbygd och vacker natur i tre av våra grannländer: Litauen, Lettland och Estland!

De mångfacetterade huvudstäderna Vilnius, Riga och Tallinn bjuder på intressanta upplevelser. Litauens kosmopolitiska huvudstad Vilnius, kallad Nordens Jerusalem. Lettlands Riga var Sveriges största stad under 1600-talet och lockar med fantastisk arkitektur från olika tidsepoker. Estniska Tallinn bär spår från många kulturer och bjuder på en spännande blandning av gammalt och nytt.

Vi besöker även ”svenskstaden” Haapsalu på den estniska västkusten liksom kustpärlan Jūrmala söder om Lettlands huvudstad Riga. DFDS bekväma färja Luna Seaways, i tjänst från 2021, tar oss till och från Baltikum via rutten Karlshamn Klaipėda!

Klicka här för program (pdf)!

Apulien med en smak av Neapel,

26 oktober 2 november (åtta dagar)

Få platser kvar! Boka senast 31 juli!

Det genuina Syditalien är en välbevarad hemlighet som lyckats hålla sig borta från de stora turistströmmarna. Med sitt vidsträckta kustlandskap finner vi här några av de mest inbjudande stränderna i Medelhavsområdet, omgivna av dramatiska klippor.

Vi inser snart att Apulien är så mycket mer än sol och hav. Regionens arkitektoniska arv är verkligen en vandring genom historien. De pittoreska byarna, särskilt Alberobello med sina unika Trullihus, vittnar om Apuliens rika historia. Du som älskar mat och vin kommer garanterat att trivas, det italienska köket när det är som bäst! Välkomna ombord på vår upptäcktsresa!

Klicka här för program (pdf)!

Änglagård på Oscarsteatern i Stockholm,

10 november 2024 (tre dagar)

Redan välbokad!

Trefaldigt Guldbagge-belönad och över en miljon biobesökare nu blir Änglagård musikal! I huvudrollerna bl a Sanna Nielsen och Tommy Körberg. Urpremiär 10 september 2023 på Oscarsteatern i Stockholm. Vi bor utmärkt på förstklassiga Best Western Plus Time Hotel intill Sveavägen och nära Odenplan i centrala Stockholm. Fina platser på första parkett till föreställningen på lördagskvällen. Transfer till och från Oscarsteatern.

Pris (del i dubbelrum i två nätter med frukost samt biljett till föreställningen): 3 995 kr. Enkelrumstillägg: 600 kr. 

Buss från Olofström via Jämshög, Mörrum, Karlshamn, Asarum, Tingsryd och Växjö.

Allt för Hälsan + Stockholm Food & Wine,

10 november 2024 (tre dagar)

Anmäl dig redan nu!

Allt för Hälsan återvänder tillsammans med Sthlm Food & Wine och Bak & Choklad, höstens största mat- och hälsoevent! Hälsomässans fokus ligger på träning, kost, yoga, skönhet, återhämtning, mindfulness och personlig utveckling. Träffa experter, forskare, profiler och shoppa skönhetsprodukter, träningskläder, böcker och tillbehör från utställare. Samtidigt arrangeras Stockholm Food & Wine och Bak & Choklad, en högtid för smaklökarna!

Vi bor utmärkt på förstklassiga Best Western Plus Time Hotel intill Sveavägen och nära Odenplan i centrala Stockholm.

Pris (del i dubbelrum i två nätter med frukost samt transfer till och från Älvsjö inklusive entrébiljett till mässorna på lördagen): 2 995 kr. Enkelrumstillägg: 600 kr. 

Buss från Olofström via Jämshög, Mörrum, Karlshamn, Asarum, Tingsryd och Växjö.

Botswana med safari, Kalahariöknen, Okavangodeltat och Victoriafallen,

november 2024 samt februari 2025 (15 dagar)

Välkommen med din intresseanmälan!

Att en resa är "unik" är ett slitet uttryck, men vår planerade rutt genom Botswana är absolut en variant på temat! Flyg till/från Johannesburg. Vi reser i Overland Truck med plats för 20 personer. Logi i tält, glamping (med egen toalett/dusch) och bekväma hotell (ingen lyx), huvudsakligen på landsbygden. Fullspäckat program, alla utflykter ingår liksom de flesta måltider.

Klicka här för program!

Joyride the Musical på Malmö Opera,

28  29 december 2024 (två dagar)

Anmäl dig redan nu!

Joyride the Musical är en nyskriven feelgood-musikal med musik av legendariska popduon Roxette med världspremiär på Malmö Opera i september 2024. En oförglömlig bergochdalbana full av glädje, humor, storslagna nummer, upptempolåtar och powerballader. 

Duon Roxette, Marie Fredriksson och Per Gessle, har sålt över 80 miljoner album. Låtar som Listen To Your Heart, It Must Have Been Love och The Look har toppat listor världen över. Nu ligger de till grund för en musikal, där handlingen är baserad på den engelska succéförfattaren Jane Fallons relationskomedi Got You Back!

Med enastående sångare, dansare, episk scenografi och videoprojektioner, bygger den engelska stjärnregissören Guy Unsworth och scenografen David Woodhead upp en värld inspirerad av Roxettes ikoniska musikvideor och 90-talets modescen.

Vi bor på förstklassiga Best Western Plus Noble House i centrala Malmö och har parkettplatser till föreställningen på söndagen (kl 16.00). Lördagen fri för egna upptäckter i mellandagsrean!

Pris (del i dubbelrum i en natt med frukost samt biljett till föreställningen): 2 295 kr. Enkelrumstillägg: 300 kr.

Buss från Växjö via Tingsryd, Karlshamn, Sölvesborg och Kristianstad.

2025
 

Rundresa i Skottland med Glasgow och Edinburgh,

första halvan av maj 2025 (elva dagar med buss och färja Amsterdam Newcastle t o r eller sju dagar med flyg från Köpenhamn till Edinburgh t o r)

Välkommen med din intresseanmälan!

Den ena gruppen reser med bekväm svensk helturistbuss via Bremen och Amsterdam samt färja till Newcastle. I Edinburgh hämtar vi upp (och lämnar) resenärer som valt att flyga från Köpenhamn. Fyra dagar i högländerna samt besök i Glasgow och Edinburgh. Elva resdagar med buss och färja, sju med flyg. Halvpension under merparten av resdagarna.

Preliminärt pris (del i dubbelrum): 19 900 kr för resa med buss/färja, 16 900 kr för resa med flyg.

Mer info i samband med anmälan!


Vandring, yoga & välbefinnande i Dolomiterna,

21 – 30 juni 2025 (tio dagar)

Favorit i ny tappning! Nu med yoga och spa!

Vi har genom åren haft många grupper som vandrat i Dolomiterna, möjligen Europas vackraste vandringsleder! Nu bygger vi vidare och erbjuder även yoga med egen instruktör på denna resa liksom fri tillgång till spa på utomordentliga Hotel Pustertalerhof i Kiens där vi bor i sju nätter med halvpension (frukost och fyrarätters middag). Vi reser klimatsmart och bekvämt med tåg från Köpenhamn via Hamburg till München (sträckan i Tyskland med snabbtåget ICE) samt helturistbuss mellan München och Kiens tur och retur.

Preliminärt pris (resa enligt program, del i dubbelrum i sju nätter med halvpension i Kiens samt fri tillgång till spa på hotellet och lokaltrafik i Pustertal, dagliga yogapass på destinationen och fyra vandringar med vandringsledare): 15 995 kr. Enkelrumstillägg: 3 995 kr. Barn till och med tolv år: 7 995 kr (det finns rymliga familjerum med plats för fyra personer på hotellet i Kiens). 

Klicka här för program (pdf)!

Stora Lapplandsresan:

Umeå, Jokkmokk, Gällivare/Malmberget, Kiruna, Jukkasjärvi, Abisko och Narvik,

Augusti 2025 (nio dagar)

Välkommen med din intresseanmälan!

Upptäckter i svenska Lappland! Resan börjar (och slutar) på järnvägsstationen i Alvesta (eller annan station om det passar er bättre). X2000 till Stockholm och efter byte vidare till Umeå där vi bor första natten. Följande dag påbörjar vi vår upptäcktsresa i Lappland med buss. Vi besöker bland annat Jokkmokk, Gällivare/Malmberget, de mäktiga vattenkraftverken i Porjus, Kiruna med LKAB´s gruva som valbar utflykt, Jukkasjärvi med Ishotellet (öppet även på sommaren!) som valbar utflykt, Abisko med möjlighet till vandring och Narvik vid slutet av Malmbanan! Sista natten i Umeå. En fullmatad resa!

Preliminärt pris (del i dubbelrum i åtta nätter: två i Umeå, två i Gällivare, två i Kiruna och två i Abisko med frukost, två middagar i Abisko, utflykter enligt program, dock ej de valbara): 16 995 kr. Enkelrumstillägg: 3 995 kr. 

Mer info i samband med anmälan!

bottom of page