top of page

RESOR

Läs detta först

  • Personalklubben i Karlshamns kommun är arrangör för resorna som presenteras nedan.

  • Medlem kan boka resa till valfritt antal medresenärer (i mån av plats).

  • Tidig anmälan rekommenderas, i synnerhet när vi reser med flyg.

  • Avbokningsskydd ingår ej i resans pris, men resenär kan avboka kostnadsfritt fram till dess att anmälningsavgift är betald. I de fall anmälningsavgift inte är aktuell kan resenär avboka kostnadsfritt fram till dess att slutbetalning är gjord.

2023

 

Irland & Nordirland, rundresa på den gröna ön, 2 – 11 maj & 16 – 25 maj 2023 (tio dagar)

Få platser kvar (per den 26/2)!

Den gröna ön Irland är känd för sin storslagna natur och vackra landsbygd. På vår rundresa upptäcker vi bland annat huvudstäderna Belfast och Dublin, Nordirlands nordligaste kustområden och Irlands västkust med basläger i gemytliga Donegal/Bundoran och myllrande Limerick! 

Klicka här för program (pdf)!

Magiska Island med vulkan- och glaciärspaning, 22 – 28 maj 2023 (sju dagar)

Anmäl dig senast 31 mars!

Det är 900 (!) år sedan Fagradalsfjall, som ligger i vulkansystemet Krysuvik, senast hade ett utbrott, och om vädret (och vulkanen!) tillåter har vi en unik möjlighet att uppleva denna enorma naturkraft.

Vår resa innehåller dessutom stadsrundtur i Reykjavík, Gyllene Cirkeln (med Thingvellir, Geysir och Gullfoss), vattenfall och glaciärspaning på sydkusten, bad i Gamla Laugin (den "hemliga" lagunen) och mycket mer... Det finns även gott om tid för egna upptäckter, kanske valsafari eller bad i Blå Lagunen?

I Hveragerdi bor vi i fyra nätter på utmärkta Hotel Örk. I huvudstaden Reykjavík sover vi gott på centralt beläget hotell.

Klicka här för program (pdf)!

New York – staden som aldrig sover, 24 – 31 augusti 2023 (åtta dagar)

Anmäl dig senast 31 mars!

New York – storstaden som är svår att överträffa. Här finns allt, i en salig och stundtals högljudd blandning! Mycket känns igen även om du aldrig besökt New York tidigare: De klassiska brandtrapporna på husen, neonskyltarna vid Times Square, frihetsgudinnans silhuett, de gula taxibilarna och de välkända gatuskyltarna. Vi kommer till NYC torsdag kväll och reser hem onsdag eftermiddag vilket innebär fem hela dagar att utforska denna myllrande metropol! Bekvämt boende på Hotel Beacon, Broadway Upper West, ett stenkast från Central Park!

Klicka här för program (pdf)!

Sensommar i Ligurien, 14 – 20 september 2023 (sju dagar)

Ligurien är en av de mest vykortsvackra italienska regionerna. Den smala kustremsan sträcker sig från den franska gränsen bort till Toscana, och de färgglada husen, dramatiska klipporna och vidsträckta stränderna är som tagna ur en reklamfilm från den italienska turistbyrån. Det myllrar av små pittoreska byar både längs kusten och uppe i bergen, så det är lätt att hitta en egen favoritplats.

Längs havet ligger badorterna på rad. Vi bor i lugna och gemytliga Lavagna på familjeägda Hotel Tigullio. Promenadavstånd till stränder och mysiga gågator med fina restauranger. Järnvägsstationen ligger ett stenkast från hotellet och med tåg reser man enkelt till närliggande Rapallo och regionhuvudstaden Genua. Cinque Terre med sina fem pittoreska byar ligger också inom bekvämt tågavstånd.

På denna resa flyger vi från Köpenhamn till Milano t o r. Italiensk buss från Milano till Lavagna t o r (cirka 25 mil).

Program på gång!

Änglagård på Oscarsteatern i Stockholm, 29 september 1 oktober 2023 (tre dagar)

Anmäl intresse redan nu, stor efterfrågan! Maila lasse.heimlander@karlshamn.se eller ring 070-2650050!

Trefaldigt Guldbagge-belönad och över en miljon biobesökare nu blir Änglagård musikal! I huvudrollerna bl a Helen Sjöholm, Tommy Körberg, Tuva B Larsen och Lindy Larsson. Urpremiär 10 september på Oscarsteatern i Stockholm. Vi bor bra på förstklassiga Courtyard Stockholm Kungsholmen nära Fridhemsplan och har parkettplatser till föreställningen på lördagskvällen. Pris 3 995 kr (del i dubbelrum samt parkettbiljett till föreställningen). Bussrutt från Kristianstad, Sölvesborg och Karlshamn via Tingsryd och Växjö.

Program på gång!

Jill Johnsson på Draken Live i Göteborg, 13 15 oktober 2023 (tre dagar)

Jill Johnsson drar storpublik med sin show Simply the Best! Vi bor centralt på First Hotel G och har parkettplatser till föreställningen på Draken Live lördagen den 14 oktober kl 20.30! Pris 3 995 kr (del i dubbelrum samt parkettbiljett till föreställningen).

Program på gång!

Allt för hälsan + Stockholm Food & Wine, Älvsjömässan i Stockholm, 10 12 november 2023 (tre dagar)

Ta med dig träningsglädjen till höstens största event inom hälsa! Med fokus på träning, kost, yoga och återhämtning kan du testa på olika tränings- och yogapass tillsammans med kända profiler samt träffa och lyssna till experter, aktuella författare och träningsprofiler. Testa nya produkter, handla från utställande företag och bli inspirerad! Vi bor två nätter på hotell i centrala Stockholm, Best Western Plus Time Hotel. Pris 2 995 kr (del i dubbelrum samt entré till Allt för hälsan och Stockholm Food & Wine som arrangeras samtidigt).

Program på gång!

Botswana med safari, Kalahariöknen, Okavangodeltat och Victoriafallen, december 2023 (ca 14 dagar)

Välkommen med din intresseanmälan redan nu!

Att en resa är "unik" är ett slitet uttryck, men vår planerade rutt genom Botswana är absolut en variant på temat! Flyg till/från Johannesburg. Vi reser i jeepar med plats för fyra eller fem personer. Logi på bekväma hotell (ingen lyx), huvudsakligen på landsbygden. Vid något tillfälle kanske vi även bor i tält ute på stäppen! Fullspäckat program, alla utflykter ingår. Anmäl intresse så får du fortlöpande information!

Program på gång!

2024

Handbolls-EM för herrar i Tyskland, huvudrundan i Hamburg 19 – 22 januari 2024 (fyra dagar)

Välkommen med din intresseanmälan, redan välbokat i Hamburg!

Vi planerar en bussresa till Hamburg och huvudrundan i handbolls-EM för herrar 2024! Avresa (preliminärt kl 05.00) fredagen den 19 januari från Växjö via Karlshamn och Kristianstad söderut. Ankomst Hamburg tidig eftermiddag och incheckning på vårt fräscha hotell, Leonardo Hotel Hamburg Altona. Vi har bra platser (kategori meddelas senare) till fredagens och söndagens drabbningar (tre matcher per kväll). Transfer till/från arenan båda speldagarna. På lördagen tid för egna upptäckter i Hamburg! Vi planerar att erbjuda en valbar utflykt på söndagen (ca kl 10 – 14). Måndag förmiddag efter frukost rullar vi hemåt. Pris 6 995 kr (del i dubbelrum med frukost i tre nätter, alla transfers i Hamburg samt biljett till EM-drabbningarna 19/1 och 21/1).

Program på gång!

 

 

bottom of page